
Het weblog en aanverwante opties
RSS-feeds
Is dat eigenlijk wel web 2.0? Het is eigenlijk eenrichtingsverkeer. En moet je daarvoor alleen je Netvibes in de lucht houden?
My discoveries/Library Thing
Het combineren van de openbare bibliotheek en je eigen boekenbezit of voorkeuren spreekt me wel aan. Vroeger had ik een schriftje met gelezen boeken en mijn eigen boekenbezit.
Wat heeft deze cursus met mij gedaan? Waren er dingen die je verrasten?
Ik heb nu de tijd genomen om dingen te testen die ik anders zou hebben laten liggen. Ik vond het leuk werk in de soms hete zomertijd – het voelde soms een beetje als spijbelen. Sommige dingen vond ik boeiend, andere ook weer minder.
Wat mij vooral verraste, was dat sommige medewerkers al klaar zijn (nu 5 personen), terwijl een heel groot aantal nog bij ding 1-5 is blijven hangen. Ik had meer gehoopt op een interne teamspirit.
Wat kan er gedaan worden om 23 dingen te verbeteren?
*Meer coachen en stimuleren van de medewerkers die niet mee kunnen komen
*De Engelse artikelen in de cursusstof er uit halen: voor het gros van de mensen te moeilijk.
*Niet te veel leesstof erbij zetten, maar meer aanmoedigen om meteen te beginnen
*Niet te veel onnodige vaktermen in de cursusstof zetten, zoals “embed code”
*En a.u.b. er niet in zetten dat iets leuk of makkelijk is: dat is het lang niet altijd voor iedereen
*Ervoor zorgen dat de aanbevolen sites in de lucht zijn, en de wachtwoorden kloppen. Nu waren er problemen bij: LinkedIn, My discoveries-OBA, De 23dingenwiki en Facebook.
23 dingen is voor mij
nog niet klaar.
Ik ga vast een aantal dingen nog eens verder proberen. En ongetwijfeld is er al snel een Ding 24 waar we niet omheen kunnen.
23 dingen is voor alle medewerkers van Bibliotheek Zwolle straks
een (verbeterde) kennismaking met de mogelijkheden van internet en met wat de klanten er doen. Ik hoop dat 23dingen-dingen bij ons straks ook een informeel inhoudelijk gesprekspunt zijn: naast het weer, de laatste mode, het voetbal, een mooie roman en een leuk tv-programma. Nu is nog vooral het gesprekspunt: ik snap het niet; ik kan er geen tijd voor vrijmaken.